Pieczona dorada

Pieczona dorada

Porcje

1

porcje
Czas Przygotowania

25

minut
Kalorie

263

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 50,3g białka
– 4,9g węglowodanów
– 4,9g tłuszczów
– 0,5 wymiennika węglowodanowego

Składniki

  • 1 1 dorada (250g)

  • 120 g 120 pomidorów koktajlowych

  • 2 2 plasterki cytryny

  • 1 g 1 sól, pieprz

Sposób przygotowania

  • Doradę oczyść. Przypraw dokładnie z każdej strony solą, pieprzem.
  • Do środka włóż plasterki cytryny. Możesz też dołączyć natkę pietruszki.
  • Rybę przełóż na tackę i dodaj pomidorki koktajlowe. Piecz około 20 minut w 220 stopniach

Notatki

  • uwag

X
X