Ekspresowy batonik orzechowy

Ekspresowy batonik orzechowy

Porcje

2

porcje
Czas Przygotowania

10

minut
Kalorie

262

kcal


Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 5,4g białka
– 19g węglowodanów
– 18,4g tłuszczów
– 0,5 wymiennika węglowodanowego

Składniki

  • 30 g 30 płatków owsianych

  • 40 g 40 masła orzechowego

  • 10 g 10 syropu klonowego

  • 15 g 15 gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania

  • Płatki zblenduj na mąkę.
  • Wymieszaj dokładnie z masłem orzechowym i syropem. Uformuj coś na kształt batona.
  • Polej roztopioną czekoladą.
  • Wstaw na 10-15 min do zamrażarki, aż czekolada stwardnieje.

Notatki

  • uwag

X
X