Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Porcje

10

porcje
Czas Przygotowania

40

minut
Kalorie

183

kcal

Zawartość makroskładników (1 porcja):
– 7,1g białka
– 22,9g węglowodanów
– 7,2g tłuszczów

Składniki

  • 4 4 jajka

  • 135 g 135 płatków owsianych

  • 85 g 85 mąki pszennej 2ab

  • 60 g 60 jogurtu naturalnego bez laktozy

  • 150 g 150 marchewki

  • 20 g 20 oleju rzepakowego

  • 20 g 20 masła orzechowego 100%

  • 60 g 60 syropu klonowego

  • 2 g 2 proszku do pieczenia

  • 2 g 2 sody

  • 10 g 10 płatków migdałów

  • 1 g 1 cynamon

Sposób przygotowania

  • Wszystkie składniki ogrzej do temperatury pokojowej.
  • Płatki owsiane zmiksuj drobniej i przesyp do miski. Możesz również wykorzystać mąkę owsianą.
  • Do płatków dodaj marchew tartą na drobnych oczkach tarki oraz wszystkie pozostałe składniki, poza płatkami migdałów.
  • Masę dokładnie wymieszaj przy pomocy miksera.
  • Przelej do foremki i posyp na wierzchu płatkami migdałów.
  • Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Piecz 25 minut.

Notatki

  • uwagi
X
X